طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی: طعمی اصیل از بهار
بورانی کنگر و ماست، یکی از غذاهای سنتی و اصیل کرمانشاه است که با رسیدن فصل بهار و کنگر تازه، رونق خاصی میگیرد. این پیشغذای خوشمزه، طعمی منحصر به فرد دارد و به دلیل استفاده از کنگر، سرشار از خواص مفید برای سلامتی است.
در این مطلب، طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی را به صورت کامل و با نکات آشپزی ارائه می دهیم تا شما هم بتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم:
- کنگر: 500 گرم
- ماست چکیده: 2 لیوان
- سیر: 2 حبه
- گردو: به مقدار دلخواه
- نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
- پودر آویشن: 1 قاشق چایخوری
- پودر پیاز: 1/2 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
آماده سازی کنگر: ابتدا کنگرها را با دقت بشویید و تیغهای آنها را جدا کنید. سپس، کنگرها را به اندازههای دلخواه خرد کنید. برای اینکه کنگرها سیاه نشوند، میتوانید آنها را بعد از خرد کردن، به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
-
پخت کنگر: در یک قابلمه مناسب، به اندازه 2 لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، کنگرها را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید کنگرها به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزند تا نرم شوند.
-
تهیه سس بورانی: در ظرفی جداگانه، ماست چکیده را با سیر رنده شده، نعناع خشک، پودر آویشن، پودر پیاز، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید.
-
ترکیب کنگر و ماست: بعد از پخت کنگر، آنها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی آنها گرفته شود. سپس، کنگرهای پخته شده را به سس ماست اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط شوند.
-
اضافه کردن گردو: گردوها را به صورت دلخواه خرد کنید و به بورانی اضافه کنید.
-
سرو بورانی: بورانی کنگر و ماست را در ظرف مورد نظر خود بریزید و به دلخواه با گردو و نعناع خشک تزیین کنید.
بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی، غذایی سالم و خوشمزه است که با رسیدن فصل بهار، زینت بخش سفرههای ایرانیان می شود. با تهیه این غذا در منزل، می توانید از طعم بینظیر آن لذت ببرید و از خواص مفید کنگر بهره مند شوید.
برای خرید عمده آب میوه با ارزان ترین قیمت و بهترین کیفیت کافی است موکو شاپ را انتخاب نمایید.

برای خرید عمده آبمیوه موکو کوکو ، خرید عمده آبمیوه آلوئه ورا کافی است فروشگاه اینترنتی آنلاین موکو شاپ را انتخاب نمایید.
طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی با ماست معمولی
بورانی کنگر، یکی از پیشغذاهای سنتی و خوشمزه کرمانشاه، با طعمی دلچسب و فواید فراوان، زینتبخش سفرههای ایرانی در فصل بهار است. در این دستور، طرز تهیه اصیل بورانی کنگر با ماست معمولی را به شما آموزش میدهیم تا با به کارگیری مواد اولیه ساده، این خوراک لذیذ را در منزل خود طبخ کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم:
- کنگر: ۵۰۰ گرم
- ماست معمولی: ۲ لیوان
- سیر: ۲ حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- گردو (خرد شده): به دلخواه
مراحل پخت:
-
آمادهسازی کنگر: ابتدا تیغهای کنگر را با دقت جدا کنید و سپس آنها را به اندازههای دلخواه خرد کنید. برای اینکه کنگرها سیاه نشوند، میتوانید آنها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب و کمی نمک و سرکه خیس کنید.
-
پخت کنگر: در یک قابلمه مناسب، مقداری آب به همراه کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، کنگرهای خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزند.
-
تهیه سس ماست: در ظرفی جداگانه، ماست را با سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و نعناع خشک مخلوط کنید تا سس یکدست و غلیظی به دست آید.
-
ترکیب کنگر و سس ماست: پس از پخت کامل کنگر، آب آن را به طور کامل گرفته و کنگر را کمی خنک کنید. سپس، کنگرهای پخته شده را به سس ماست اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند.
-
تزئین و سرو: بورانی کنگر آماده شده را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با گردو (خرد شده) و نعناع خشک تزیین کنید. این بورانی را میتوانید به عنوان پیشغذا یا به عنوان یک وعده غذایی سبک در کنار نان یا برنج سرو کنید.
خواص بورانی کنگر:
بورانی کنگر علاوه بر طعم لذیذ، از فواید سلامتی زیادی نیز برخوردار است. کنگر منبع غنی از فیبر، آنتیاکسیدانها و ویتامینها است و به هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن و سمزدایی بدن کمک میکند. ماست نیز به عنوان منبع پروبیوتیک، به سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
با پخت بورانی کنگر کرمانشاهی، میتوانید از طعم اصیل و دلچسب این غذای سنتی لذت ببرید و از خواص بیشمار آن بهرهمند شوید.

بیشتر بخوانید: برای اطلاع از “طرز تهیه یک غذای راحت برای خانمهای تنبل” و “طرز تهیه کباب تتالی” کافی است بر روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
طرز تهیه بورانی کنگر با ماست و زردچوبه
در اینجا، طرز تهیه بورانی کنگر با ماست و زردچوبه را به شما آموزش می دهیم تا از این غذای خوشمزه در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.
مواد لازم:
- ۵۰۰ گرم کنگر
- ۲.۵ پیمانه ماست
- ۱ عدد پیاز
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
- ½ قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ¼ پیمانه گردوی خرد شده (اختیاری)
- گل محمدی برای تزیین (اختیاری)
مراحل پخت:
-
آماده سازی کنگر: ابتدا برگهای اضافی و تیغهای کنگر را جدا کنید. سپس، کنگرها را به صورت نوارهای نازک برش بزنید و در آبلیمو یا آب نمک خیس کنید تا سیاه نشوند.
-
پخت کنگر: در یک قابلمه، آب به همراه مقداری نمک بگذارید تا بجوشد. سپس کنگرهای خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند.
-
آماده سازی پیاز: پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
-
ترکیب بورانی: کنگرهای پخته شده را آبکش کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. مخلوط کنگر و پیاز را به مدت ۵ دقیقه دیگر تفت دهید تا طعم مواد به خورد هم برود.
-
اضافه کردن ماست: ماست را به آرامی به مخلوط کنگر و پیاز اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند.
-
تکمیل و سرو: بورانی کنگر را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس، بورانی را در ظرف مورد نظر بریزید و با گردوی خرد شده و گل محمدی تزیین کنید. بورانی کنگر را میتوانید به عنوان پیشغذا یا همراه با نان به عنوان وعده غذایی سرو کنید.

بیشتر بخوانید: برای اطلاع از “فوت و فن خوشمزه شدن سیب زمینی تنوری در خانه” و “طرز تهیه غذای جذاب” کافی است بر روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
طرز تهیه بورانی کنگر بدون ماست
بورانی کنگر، یکی از پیشغذاییهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در فصل بهار و تابستان طرفداران زیادی پیدا میکند. این غذا به طور سنتی با ماست تهیه میشود، اما اگر به دنبال طعمی جدید و متفاوت هستید، میتوانید بورانی کنگر را بدون ماست نیز امتحان کنید.
مواد لازم:
- کنگر: 500 گرم
- سیر: 2 حبه
- پیاز: 1 عدد
- گردو: 100 گرم
- نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
- آویشن: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت:
-
آماده سازی کنگر:
- ابتدا کنگرها را به طور کامل بشویید و تیغهای ساقه و برگهای اضافی آنها را جدا کنید.
- سپس کنگرها را به قطعات دلخواه خرد کنید.
- برای جلوگیری از سیاه شدن کنگرها، آنها را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
-
پخت کنگر:
- در یک قابلمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- کنگرهای خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا نرم شوند.
- پس از پخت، کنگرها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی آنها گرفته شود.
-
آماده سازی پیاز و سیر:
- پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
- سیر را رنده یا له کنید و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید.
-
آماده سازی گردو و سبزی:
- گردوها را خرد کنید و به همراه نعناع خشک و آویشن به پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید.
- به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر و طعم مواد به خوبی آزاد شود.
-
ترکیب مواد و سرو:
- کنگرهای پخته شده را به مخلوط پیاز، سیر، گردو و سبزی اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
- نمک و فلفل را به دلخواه اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طعم مواد به خورد هم برود.
- بورانی کنگر را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
- سپس آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با نان یا سبزی دلخواه میل کنید.
امیدواریم آموزش طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی برایتان مفید بوده باشد.
بدون دیدگاه